Alacsony hisztamintartalmú ropogós granola

Ezzel a finom diófélékből, kókuszreszelékből és aszalt gyümölcsökből készült, alacsony hisztamintartalmú müzlivel remekül indul a nap! 

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi fokozat: Könnyű

Hozzávalók:

130 ml juharszirup

4 evőkanál kókuszolaj

200 g zab (lehet gluténmentes)

150 g mandula

60 g makadámdió

60 g pisztácia

50 g tökmag

20 g mag

½ teáskanál őrölt fahéj

½ teáskanál őrölt vanília

35 g kókuszpehely

120 g kén-dioxid mentes aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola, datolya, sárgabarack)/csokoládédarabok

 

Elkészítés:

1. lépés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A mandulát, a makadámdiót és a pisztáciát apróra vágjuk, majd egy nagy tálba tesszük a zabbal, a tökmaggal, a magvakkal, a fahéjjal és a vaníliával együtt, és összekeverjük.

2. lépés:
Tegyük a kókuszolajat és a juharszirupot egy kis serpenyőbe, és óvatosan melegítsük, amíg minden megolvad. Adjuk a folyadékot a müzlis keverékhez, és keverjük jól össze az egészet.
A keveréket oszlassuk szét a kibélelt tepsin, és a sütőben kb. 25 percig süssük, amíg a granola aranybarna nem lesz. Körülbelül 15 perc elteltével adjuk hozzá a kókuszpelyhet, és keverjük össze a müzlit.
Amikor a sütés kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3. lépés:
Közben apróra vágjuk az aszalt gyümölcsöket, és a müzlire szórjuk. Óvatosan keverjük össze egy fakanállal, és tároljuk légmentesen záródó dobozban vagy csavaros tetejű üvegben.


Megjegyzés:
Ha a receptben szereplő diófélék közül egyet vagy többet nem tolerál, egyszerűen hagyja ki őket. Ha érdekli az élelmiszerek hisztamintartalma, kattintson ide.