Baracktorta pohárban
Ez az alacsony hisztamintartalmú baracktorta torta ideális alternatívája a normál süteményeknek, és nem igényel sütőt vagy fagyasztót. Könnyű, friss, ízletes, és szinte pillanatok alatt elkészül, mindössze 6 hozzávalóból.
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fokozat: Könnyű
Hozzávalók 4 személyre:
4 őszibarack (kb. 600 g)
100 g áfonya
80 g mandula
40 g kókuszreszelék
8 medjool datolya (kb. 140 g)
1/2 teáskanál vanília
Elkészítés:
Tortalap:
1. lépés:
Tegyük a mandulát, a kókuszreszeléket és 6 datolyát egy konyhai robotgépbe, és aprítsunk mindent finomra, amíg morzsás keveréket nem kapunk. Ha a keveréket a kezünkben összenyomkodjuk,
össze kell állnia. Itt fontos, hogy ne keverjük túl a hozzávalókat, különben túl lágy lesz a keverék.
2. lépés:
Ezután a keverékből tortalapot formázunk, akár kis poharakba, akár tortaformába.
Feltét:
3. lépés:
Vágjunk 2 őszibarackot falatnyi darabokra, és tegyük egy tálba az áfonyával együtt.
4. lépés:
Tegyük a többi barackot (magot eltávolítva), a datolyát és a vaníliát egy mixerbe, és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután a krémes mártást kenjük az őszibarackra és az áfonyára, és keverjük össze.
5. lépés:
Végül a tölteléket tegyük a tortaalapra, és díszítsük kókuszpehellyel.
Megjegyzés:
Ha valamelyik összetevőt nem toleráljuk, akkor helyettesíthetjük valamilyen alternatívával.