Gyakran nehéz felismerni


Sokaknak hosszú időbe telik, míg megtalálják a panaszaik okát. Elvégre a hisztaminos tünetek nem jellegzetesek. Ez azt jelenti, hogy számos más okuk is lehet. Mivel az élelmiszerek hisztamintartalma gyakran változó, nehéz pontosan meghatározni a panaszok okát.

Annak bizonyítására, hogy a hisztamin felelős a panaszokért, a következő lehetőségek állnak rendelkezésre.

Tünet- / étkezési napló

  • Az egyik jó lehetőség egy napló, amelyben az elfogyasztott ételeket, és a nap során jelentkező tüneteket rögzítheti.

  • Az érintetteknek ezt arra kell használniuk, hogy napi szinten nagyon alaposan feljegyezzék, milyen élelmiszereket és milyen mennyiségben fogyasztanak, valamint mikor és milyen panaszok merülnek fel.

Egyéb okok kizárása

Ugyanakkor ki kell zárni a panaszok egyéb okait, elsősorban az allergiás reakciót, a megfelelő bőr- és vérvizsgálatokkal.

A DAO-aktivitás mérése

Az intolerancia a DAO-aktivitásának a mérésével is kimutatható a vérben. Itt fontos tudni, hogy a DAO szintje a vérben ingadozik, például stressz és más terhelések hatására.

A módszerek a következők

Megmagyarázhatatlan emésztési problémáktól (például hasmenés, puffadás, stb.) vagy kiütésektől szenved?

Gyakran fáradt (különösen evés után) annak ellenére, hogy kialudta magát?

Néha úgy érzi magát, mintha részeg lenne, pedig nem ivott alkoholt?

Az olyan élelmiszereket, mint a hús, a friss hal, a sajt és a vörösbor bizonyos időszakokban jobban tolerálja, mint máskor?

Tünetek

Hogyan lehet felismerni a hisztaminintolerancia jellemző tüneteit?

Élelmiszerlista

Milyen élelmiszerek tartalmaznak sok hisztamint? Itt megnézheti!

Hisztaminintolerancia

Hisztamintartalmú élelmiszerek?